Zobacz koniecznie

  • Jeść, nie narażając się na zatrucie pokarmoweJeść, nie narażając się na zatrucie pokarmowe
    Nagłe perturbacje żołądkowe to jedno z najbardziej przykrych i niemiłych przypadłości, zwłaszcza, gdy dopadają nas poza domem, na wakacjach, w miejscu publicznym. Jest kilka rad by nie tylko uniknąć kłopotliwych …
  • Medycyna na co dzieńMedycyna na co dzień
    Medycyna bardzo rozwinęła się przez lata. Z roku na rok naukowcy wynajdują nowe sprzęty, które poprawiają lub też sprawiają, że człowiek żyje dłużej. Nieraz słychać o przełomowym odkryciu jakiegoś lekarstwa, …

Strony

Antybiotykowy czosnek w domowej kuchni

Każdy z nas lubi w zupełnie inny sposób przyprawiać swoje dania i w momencie kiedy dopiero dopadnie nas grypa przypominamy sobie o niektórych elementach jeżeli chodzi o warzywa, bez których nie mamy najmniejszej szansy w starciu z wirusami. Naturalnym obrońcom naszego organizmu może dla nas być przede wszystkim czosnek, który posiada naprawdę ogromne wartości odżywcze i działa praktycznie jak antybiotyk na wszelkiego rodzaju wirusy. Dzięki niemu możemy więc naprawdę bardzo mocno wzmocnić nasz organizm, a także zadbać o to, aby w sposób odpowiedni móc nie dawać się zarazkom. Wiele osób niestety bierze czosnek dopiero w momencie kiedy już infekcja ich dopadnie. Można było przecież w wielu wypadkach uniknąć długiego leżenia w łóżku i walczenia z chorobą, która chce za wszelką cenę jak najbardziej się rozprzestrzenić w naszym organizmie. Dlatego też powinniśmy jak najwięcej jeść czosnku w każdym dniu, aby móc odpowiednio się zabezpieczyć przed wirusami, które naprawdę nie próżnują jeżeli chodzi o okres jesieni oraz zimy. Pamiętajmy o tym, że czosnek jest warzywem w pełni naturalnym i nie można go w żaden sposób w tej formie przedawkować. Dlatego też jeżeli tylko mamy dla siebie możliwość starajmy się o dodawanie go w jak największej ilości do naszej codziennej diety.

Comments are closed.