Zobacz koniecznie

  • Pasty do zębówPasty do zębów
    Pasty do zębów skuteczne w walce z próchnicą. Dbanie o zęby jest bardzo istotne. Zaniedbanie codziennego szczotkowania prowadzi do różnych chorób zębów i jamy ustnej, co wymaga późniejszego leczenia. A …
  • Telemedycyna żartem?Telemedycyna żartem?
    Medycyna Kliniczna, która to działa tradycyjnie nadal nieco żartem odnosi się do telemedycyny. Trudno, bowiem przepuszczać, ze badania pacjenta, które są wykonywane na odległość, bez obecności samego zainteresowanego mogą być …

Strony

Antybiotykowy czosnek w domowej kuchni

Każdy z nas lubi w zupełnie inny sposób przyprawiać swoje dania i w momencie kiedy dopiero dopadnie nas grypa przypominamy sobie o niektórych elementach jeżeli chodzi o warzywa, bez których nie mamy najmniejszej szansy w starciu z wirusami. Naturalnym obrońcom naszego organizmu może dla nas być przede wszystkim czosnek, który posiada naprawdę ogromne wartości odżywcze i działa praktycznie jak antybiotyk na wszelkiego rodzaju wirusy. Dzięki niemu możemy więc naprawdę bardzo mocno wzmocnić nasz organizm, a także zadbać o to, aby w sposób odpowiedni móc nie dawać się zarazkom. Wiele osób niestety bierze czosnek dopiero w momencie kiedy już infekcja ich dopadnie. Można było przecież w wielu wypadkach uniknąć długiego leżenia w łóżku i walczenia z chorobą, która chce za wszelką cenę jak najbardziej się rozprzestrzenić w naszym organizmie. Dlatego też powinniśmy jak najwięcej jeść czosnku w każdym dniu, aby móc odpowiednio się zabezpieczyć przed wirusami, które naprawdę nie próżnują jeżeli chodzi o okres jesieni oraz zimy. Pamiętajmy o tym, że czosnek jest warzywem w pełni naturalnym i nie można go w żaden sposób w tej formie przedawkować. Dlatego też jeżeli tylko mamy dla siebie możliwość starajmy się o dodawanie go w jak największej ilości do naszej codziennej diety.

Comments are closed.